Wellezze

De naam Wellezze is geïnspireerd door het Franse être à l’aise: op je gemak zijn. De sfeer die Wellezze oproept is te vergelijken met de rust van het kijken naar vuur, een aquarium, kabbelend water of planten die rustig meebewegen in de wind.

Dynamiek tussen kunst en mens

Doordat licht door de figuren van gekleurd en transparant plexiglas schijnt, ontstaat er een kleurrijk schaduwspel op de ontvangende vlakken. Zodra men het ervaart, gaat men er deel van uitmaken. Zo ontstaat een dynamiek tussen kunst en mens.

Perpetuum mobile

Wellezze is door de natuurlijke luchtstroom in een gebouw continu en op organische wijze in beweging. Wellezze  is een modulair product dat bijdraagt aan een adembenemend interieur. Het is hygiënisch en onderhoudsvrij. De opties zijn eindeloos. Kleur, vorm en constructie zijn afhankelijk van het doel en de ruimte waarin het zijn plek krijgt.

Kantoorinrichting

Staande vergaderingen blijken korter en effectiever te zijn. Wellezze® leent zich uitstekend voor brainstormen, het nieuwe presenteren, vergaderen en flexibele werkplekken. Gebouwen gaan dynamischer gebruikt worden. Korte contacten, ander gebruik van gemeenschappelijke ruimtes door flex- en co- working. Wellezze® draagt bij aan een open inrichting die het sociale contact bevordert.

Ontvangstruimtes

Bij elke ontvangstruimte en de gebruiksdoeleinden daarvan hoort een passende sfeer. Daarmee kunnen medewerkers, klanten en bezoekers in tal van situaties op hun gemak gesteld worden. Door Wellezze® te ervaren, verdwijnt de drukte van alledag even naar de achtergrond en kan denkkracht daarna optimaal worden benut.

Pauzeren

Wellezze® is gecreëerd om in te passen in een druk en werkzaam leven en maakt korte pauzes laagdrempelig. Er is meer productie uit werkdagen te halen door slimmer te werken met rustmomenten, in plaats van continu door te werken. Ontspannen lukt het beste door even weg van de werkplek te gaan. Gedachten de vrije loop laten gaan heeft een positieve impact op creativiteit en het concentratievermogen.

Wachtruimtes

Er zijn tal van wachtruimtes te bedenken en over het algemeen vinden we wachten vervelend. Wachten doet iets met ons humeur en onbewust speelt dat een rol in het gesprek dat volgt. Met Wellezze® hoeft wachten niet lang te duren. Het draagt bij aan afleiding en ontspanning. Een ontspannen gevoel stelt mensen in staat om beter te luisteren en adequater te reageren.

Snoezelruimtes

Wellezze® appelleert aan de belevingswereld, ook bij ouderen en kwetsbare doelgroepen. Met Wellezze® is het mogelijk om herkenningspunten in gebouwen te creëren. Een herkenningspunt voelt veilig en vertrouwd. Tijdens een experiment bleken mensen met dementie te stoppen met herhaaldelijk vragen stellen, zij begonnen te gapen en werden rustig. Kinderen raakten ontspannen en begonnen rustig te spelen.

De figuren van Wellezze® zijn  gemaakt van gerecycled acrylaat. Dat  is voor 99% gelijk aan nieuw acrylaat en leverbaar in vele kleuren. Deze kunststof is doelbewust ontwikkeld voor een lange levensduur. Het is UV bestendig, het trekt niet krom en het barst niet.

De standaardmodellen van Wellezze® vormen de basis voor nieuwe ontwerpen. Dit geldt voor zowel bestaande als  nieuwe gebouwen. In een oriënterend gesprek vorm ik me een beeld van de wensen, behoeften en doelen van een bedrijf, de medewerkers en klanten. Wellezze® biedt tal van ontwerpmogelijkheden. Het formaat, de constructie, de figuren en de kleuren, zijn variabel. Er kan bijvoorbeeld voor gekozen worden de kernwaarden van het bedrijf te laten weerspiegelen in Wellezze®. Bij de totstandkoming kunnen eventueel medewerkers worden betrokken. Een goed samenspel met het bestaande interieur wordt hierbij gewaarborgd.

Wanneer mensen die veel van elkaar verschillen samen komen, leidt dit vaak tot creativiteit en innovatie. Bij nieuwbouw of renovatie wordt vaak pas in de laatste fase aan kunst gedacht. Samenwerken leidt tot meer samenhangende resultaten, als men hiermee al in het voortraject start. Zo zal de kunst een geheel gaan vormen met de totale sfeer in het gebouw.

Bij nieuwe ontwerpen die zullen ontstaan vanuit het concept van Wellezze® wordt rekening gehouden met het werk van de betrokken architecten. Desgewenst kunnen bouwstijlen terug komen in Wellezze®. Om een optimaal effect te bereiken en omdat lichtval en luchtstromen belangrijke aspecten van Wellezze® zijn, wordt gebruik gemaakt van de expertise van andere professionals.

Wanneer Wellezze® wordt ingezet als eyecatcher in een atrium, is het krachtig om weersinvloeden te benutten. De zon zorgt dan ook dat de reflectie van het totale kleurenspel zich gedurende de dag door de ruimte verschuift. De intensiteit van het licht, dat wordt beïnvloed door jaargetijden en de diverse momenten gedurende de dag, zullen voor speels effect zorgen.

Als Wellezze® wordt ingezet in een ruimte die donkerder is en dus afhankelijk van kunstmatige lichtbronnen, heeft dat weer een ander effect. Er is meer controle op de richting van de reflecties en door bepaalde belichting uit te kunnen schakelen zal in donkere ruimtes de reflectie minder of nihil worden. Doordat Wellezze® dan minder prominent aanwezig is, kan de ruimte op diverse tijdstippen op een andere manier gebruikt kan worden.

Tijdens een vrijblijvend oriënterend gesprek kunnen ideeën en suggesties doorgesproken worden. Bij interesse zal de verdere procedure toegelicht worden, in het bedrijf van geïnteresseerde of op de bezichtigingslocatie van Wellezze®.

 

De standaardmodellen van Wellezze® zijn te huur dan wel te koop en op afspraak te bezichtigen. De prijs is afhankelijk van de wensen en het ontwerp. Dankzij de meerwaarde en verschillende functies van Wellezze® kunnen de kosten worden onderverdeeld over verschillende budgetten. Te denken valt naast kunst aan labels als welbevinden en een circulair interieur.

Tenzij anders overeengekomen gelden de landelijke algemene voorwaarden van kunstopdrachten.

Een vriendelijke manier om ruimtes af te schermen

Meer informatie?

LinkedIn
Instagram

Deel deze pagina op je socials

[Sassy_Social_Share]